mandag 1. mars 2010

Speleotech, Bil, Isabella og Malcom




Syd i Tulum ligger Tulums høyeste hus. Her holder Bil Phillips og Speleotech Dykkersenter til. Huset er kjempestilig og inneholder klasserom, butikk, oppbevaring og skylleområde for dykkerutstyr. Inne i gården er det fint å sitte og juge litt etter dykket. Det er alltid grottedykkere innom og mange gode tips å få. Oppe er det to rom til utleie (der bor vi nå), og en diiger takterasse med utsikt over byen. Sjefen selv er Bil. En lett gjenkjennelig skikkelse, som er godt kjent blandt grottedykkerne i området. Han flyttet hit fra Canada for mange år siden og har holdt seg i grottene siden som utforsker og instruktør. Navnet hans finner man på mange av grottekartene. Han har masse kunnskap og deler gjerne. De kurs (Cave, sidemount og surveying) jeg har gått hos Bil er de beste og meste lærerike kursene jeg har tatt. Lurer du på å ta grottekurs i Mexico - Bil er mannen. Han har også en lett gjenkjennelig henger som er spesialinnredet til rigging av dobbeltsett. Stygg - men funker.

Husets katter er også en viktig del av miljøet. Den lille prinsessen, Isabella, kommer og raner meg for youghurt hver morgen. I det dusjen skrues av står hun utenfor og mjauer. Hun tigger ikke - hun krever. Malcom er en annen historie. Helt sort, Bils favoritt og han kan triks. En av dagene skal han filmes.

De siste dagenes dykking har vært kjempebra. I går tok Baard oss med til Dreamegate. Litt inne i jungelen med en fantastisk cavernsone, og skulle det vise seg kjempebra grottedykking. Når man en time inne i grotta finner knuste og hele krukker og sånn blir det ekstra spennende. Baard kjenner endel fra Dykkersport og tidligere Hydra. Han er "klimaflyktning" i Mexico hele vinteren og dukker opp i Norge igjen når det våres. Baard kjenner området godt og driver for tiden utforskning i en grotte som heter Regina. Spennende! I dag ble det et klassisk dykk i Nohoch. Grotta er bare så diger og sinnsykt flott dekorert. Vi svømte forbi steder som "Heavens gate" og "Disneyland". Stedet kan også oppleves av snorklere da det lufftrom over begynnelsen av grotta.

Kveldsunderholdninge for tiden er montering av en kompressor til på dykkersenteret. Jeg har medbrakt servicetekniker, Øyvind fra Gass og Pusteservice. Han er alltid velkommen på dykkersentre. En som akkurat har avsluttet cave kurs er Gord fra Canada, han er elektroingeniør - så da har gutta noe å pusle med. Visstnok har den lokale elektrikern ikke helt lest forskriftene. Men det årner seg nok:) Masse luft i morra.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar