torsdag 11. mars 2010

Caverndykking - det vakreste av det vakre

I dag var det cavern dykking i Taj Mahal. Lise fikk et kleggbitt på øyelokket i går og måtte stå over dykkingen. Heldigvis bedre nå. Morten ofret seg og stilte stillte som buddy og fotomodell i dag. Det ble et bra dykk, hovedsaklig i cavernsonen. Vi tok også en liten titt videre in i grotta. Kjempetøff, knallhvit med en sinnsyk Halocline.
Caverndykking er en av hovedattraksjonene i området. Det er unikt med så mange fine og tilrettelagte steder man kan dykke caverndykk innen en liten halvtime fra Tulum. Alle stedene er forskjellige, og byr på flotte dykkeopplevelser.

I grotteåpningen, der solen skinner inn, blir det lyseffekter så tøffe at de ikke kan beskrives. Spesielt fint er det her i Taj Mahal hvor det kommer lys fra flere åpninger. Visse tider på dagen får du en "beam me up to the mothership" effekt. Videosnutten yter det ikke rettferdighet. Dette må bare oppleves.

Caverndykking er for "alle". Alle som har open water sertifikat har muligheten til å oppleve dette i form av guidet dykking. For den mer eventyrlystne med advanced sertifikat kan jeg anbefale ett cavern kurs. Et veldig lærerikt kurs. Etter dette kan man dykke på egenhånd i cavernsonen. Som caverndykker skal man ikke bevege seg utenfor dagslyssonen, og ikke dykke når det er mørkt. en viktig del av sikkerheten er at man alltid skal kunne se dagslys. På bildet er overgangen mellom cavernsonen og grotta forøvrig markert med ett fareskilt. Frister det å svømme lenger inn må du ta et grottedykkerkurs.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar