torsdag 29. april 2010

Welcome to my office...

Jeg har nå flyttet på land og er snart klar for 2 uker intensiv kursing, fått meg leilighet sammen med 4 andre i mozzie mansion.
Vi tar alle sammen IDC en her. Vi er 10 personer fra hele verden som har planer om å kunne kalle oss instruktører den 13 mai. 3 blir værende her på ubestemt tid for å jobbe videre.
å jobbe med dykking er ikke alltid best betalt, og deretter ender man ikke opp i en villa på west end. Man setter fort pris på de små gleder man vanligvis ser på som en selvfølge, varm dusj, strøm, gass, og vann. men man får så mye annet igjen.
Å jobbe som PADI pro i utlandet, er gøy men kan være slitsomt med lange dager.
Men, etter et langt dykk med skilpadder anemoner, rokker og barracuda, kan man si “welcome to my office”...
Som Mike Rowe, course directoren, her sier. Vi er en gjeng med nomader - reiser hele verden rundt og gjør det vi liker best.
Det er store forskjeller fra sted til sted, I Norge og Oslo er det lite guiding utenom kurs, man er mye overflate beredskap og en stor del av jobben er logistikk på dykkeplassen. Og det meste av jobbingen er i helger ved siden av vanlig jobb, men tar man divemaster kurset i Norge med våre forhold. så er man forberedt på det meste.
Divemaster er ofte en heltidsstilling i utlandet. Enkelte steder har man lite eller ingenting å gjøre med båten eller sjauing og fylling av tanker, andre tar seg av det, gjerne de lokale. Men her hvor jeg er nå gjør alle alt.
En typisk formiddag dag med dykking kan være:
morgenmøte 7.00 
Alt dykkerutstyr og reservedeler, vann, is, papirarbeid, mat, på båtene innen 7.30.
rigge dykkeutstyr på vei for å plukke opp gjester, smile, sikkerhets briefing, papirarbeid, rigge mer utstyr på vei ut til dykkeplassen, smile, klargjøre båt for dykking, line, flagg, stiger, assistere dykkere, briefing, logge dykkere inn og ut av vannet, 
dykke (hvis du ikke dykker er det masse å gjøre på båten, pusse krom, sjekke verktøy og sikkerhetsutstyr, hver dag sine overflategjøremål) logge dykkere opp, frem med kake og mat, hjelpe av med utstyr, bort med utstyr.
skifte flasker for alle på vei ut til neste dykkeplass. Rigge båt for dykking, briefing, dykke eller mer overflateoppgaver, dykkere opp debriefing, 
demontere  og skylle utstyret  på vei til for å slippe av gjestene. smile, det var formiddagen, så er det kanskje et ettermiddagsdykk eller en snorkelgjeng, da er det det samme om igjen.
Så er det tilbake til basen
tømme båten, skifte ut flaskene, søppel, vaske båt, papirarbeid, fylle vanntank, 
lukke basen og butikken, vaske rydde alt klart for neste dag
øl og dart eller biljard. For så å kræsje på sofaen lettere solbrent.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar