søndag 9. september 2012

Project Aware: Båter i Sjøen 9.9.12

 
Flinke og miljøbevviste dykkere ryddet bunn på Sandvika
 
Dykkersport ryddet under Båter i sjøen messen søndag 9. september, på Kadettangen ved Sandvika. Omtrent 10:00 dro MS Knalldykk avgårde fra Lysaker Brygge med retning Båter i sjøen, som er en del av Sjøen for alle. Ivrige og frivillige dykkere hadde rigget utstyr klart på dekk, og koste seg i søndagsværet på veien.
 
Fremme ved messen la vi til ved bryggen ved "aktivitetsstranden". Plassert ved siden av Eliasbåter og smårollinger som fisket etter strandkrabbe ble det fokus på dykking, og rydding under vann. Vi fikk også mulighet til å promotere dykkersporten litt, samt informere om kurs etc. til nysgjerrige, men selve Aware-aksjonen var i sentrum.
 
Med en flytebrygge med motor satte vi kursen mot kaiområdet som ble ryddet med fangsnett og sterke dykkere. Ikke overraskende fant man alt mulig rart: Dregg(x2), stort bildekk, handlevogn, trafikkskilt, campingstoler, kontorstol, gassbeholder, propell og MASSE tomflasker, plastposer og generelt skrot.
Resultatet ble så presentert foran publikum, og vi håper at alt søppelet vi fant under vann gjorde folk mer bevvisst på hva dem koster i sjøen. En liten applaus ble høstet, og vi var stolte av våre dykkere som hadde stått på og ryddet denne dagen.
 
Alt skrotet ble kastet i en container ved messeinngangen, slik at messegjengere selv kunne se resulatet og evt. raske med seg en rusten dregg eller en ny campingstol.
 
Dykkersport takker igjen kjempemasse til innsatsen til alle som var med denne søndagen. Håper litt kaffe, pølser, kanelgiffler og litt sukerspinn hjalp på moralen.
 
 Project Aware 9.9.12 på Båter i sjøen = mission accomplished! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar