mandag 23. august 2010

Ferie i fjellets mage!

Pluraturen var superbra i år også. Bra grottedykking og flotte naturopplevelser. Møtte igjen masse gode venner og fikk noen nye.

Lite tilgang på nett ble det - så bloggingen ble lagt på is. Men det var jo litt deilig også da uten telefon og nett. Herlig med to uker uten særlig kontakt med omverden.

Plura ligger rett nord for Mo i Rana. Det har regnet i Mo i Rana traktene hele sommer. Men etter en laang biltur hvor det regnet absolutt hele veien skinte sola når vi kom fram. Det fortsatte den å gjøre i nesten to uker. Det var så godt å komme frem til Jordbru gård igjen.

Jordbru Gård sett fra Steinugleflåget.

Forholdene i Plura grotta var preget av at det hadde vært mye regn, og det var litt brungrønt vann. En positiv effekt var at vannet var hele 7 grader. Varmere enn vanlig altså. Jeg hadde også med en varmevest til testing. Hadde det lunt som bare det hele tiden! Eller så er varme et stort tema - endel interessante kreasjoner benyttes for å holde skrotten varm under dykket! Hva med hjemmesydd vams og supertovet ullvest med beverhale!
Varmevest 
Varme er viktigere enn sjønnhet!!




Første uken gikk med til undervisning. Tom fra Mo i Rana tok Cavern kurs og endte opp som en nyfrelst kommende grottedykker. Gunnar og Bjørn Olav var henholdsvis Cave 1 og Intro to Cave og fullførte som Full Cave. Gratulere til alle tre! (sees neste år Tom ;-)
Vannet ble dessverre for kaldt for AK fra Oslo som startet på full cave kurs. Det stod ikke på innsatsvilje, trass og forsøk men ikke alle er skapt for kaldtvannsdykking.  Sånn er det bare :-(


Jeg fikk også litt tid til å filme. Det er veldig annerledes enn i  de lyse grottene i Mexico. Hvitebalansen er mer krevende å få bra til på grunn av fargen i vannet. Mørkere vegger suger lys. Men jeg fikk da prøvd litt. Laget en liten film som jeg fikk vist på foto/videodag i Danmark i helgen. (Skal bare litt mer redigering til så legger jeg den ut. Og har laget noen planer for senere.

Det ble tid til noen turer til Litjåga i år. Litjåga er en virkelig flott grotte. Men man må igjennom en litt heftig restriksjon for å komme innover. Det er det med restriksjoner - en dag kommer du igjennom - en annen daget forteller hjernen din at det ikke går- Dessverre var restriksjonen ikke så snill mot noen av mine  mine buddyer - de ble ikke sluppet inn. Sleit litt selv også - men når man vet det går så er det litt lettere.


Kvelder ved bålet ble det også og ukene gikk superkljapt. Torsdag kveld satte jeg kursen sørover. Fikk sovet et par timer i bilen når Øyvind kjørte. Var hjemme kl 12.30 på fredag og dro igjen to timer senere for å være med på Foto/Videodag lørdag 21/8 på Kattegat senteret i Århus sammen med Hege.  En litt ut av kroppen forflytning i omgivelser. Det er også en historie å fortelle...  Og den kommer snart!

Heidemarie

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar