torsdag 24. mars 2011

Kristiansand - nesten isfritt, pasta og Seattle.


Seattle (Foto: Frank Alvegg)
Årets første Dykkersporttur gikk til Kristiansand og One Ocean dykkesenter.  10 dykkere  - noen med alvorlige dykkeabstinenser etter vinteren  - ankom Kristiansand Feriesenter fredag 18 mars. Noen av oss hadde ligget i issørpe i Drøbaksundet hele uken og hatt IANTD Normoxic Kurs - mellom -2 og 2 grader brrrrr au, og ja veldig kaldt. Vi kom med nyblanda gass og var helt klare for litt sørlandsk dypdykking.  One Ocean dykkesenter og Carlo tok godt i mot oss. Facilitetene erkjempebra og alt er tilrettlagt for en god dykkeopplevelse.

Lørdag morgen var det sol og blikkstillle vann og Seattle stod på programmet. Men shit - bøya til den grunne delen var borte.  Hmm - plan B - veggdykk. Deilig å dykke i varmt 3 graders vann. Frank, Tom og Raymond hadde sitt eksamensdykk. Resten hadde fine dykk - det vil si de som hadde klart å ta på seg tørrhanskene ordenlig, Karoline.... Pasta og kaffe i båten etter dykket var helt riktig - Carlo du er helt fantastisk. Nytt Naturdykk på Dvergsøya - god sikt og fint vær. Vi søkte litt etter bøya på veien inn men den var borte.  
Carlo (foto: Karoline Kaluza)


Noen øl, litt juging og en diger får i kål gryte senere satt allle å glippet med øynene. 

Søndag var forholdene igjen helt perfekte - nesten - bare litt isflak som drev frem og tilbake.  Undertegnede og den nybakte Normoxicdykkeren Frank  gikk ned på den dypere bøya og hadde en deilig svømmetur alene på vraket før vi fikk fetstet et nytt bunntau. Dette dykket var helt perfekt. Ingen strøm - god sikt og Frank fikk tatt litt film. På deco møtte vi resten av gjengen på vei ned og alle fikk et bra dykk på vraket.  En liten isskorpe som kom drivende forbi gjorde avslutningen av dykket litt ekstra fint. 
Isskorpe (Foto: Frank Alvegg)

Vi fikk selvsagt en kopp varm kaffe med en gang vi kom opp i båten mens vi ventet på den varme pastaen.

De fleste begynte å merke kulda - to av gutta kom helt fra Mo i Rana og hadde en liten 130 mils kjøretur foran seg, så det var bare tøffingene Ola og Mark som tok dykk 2 - igjen til Seattle. Men om det ble ett eller fire dykk - alle var førnøyde. det blir nok flere turer på denne gjengen - og gjerne til Kristiansand. Halvparten blir også med til Gulen i påske. Takk for en fin helg Karoline, Mark, Carl, Erik, Fadil og sønn, Ola, Frank, Raymond og Tom.

Heidemarie

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar