mandag 22. november 2010

Koraller

Oijj Dagene går fort - halvveis i oppholdet. Vi har rukket endel da.

Vi har gått på korallgjenkjenningskurs,, med marinbiologen Robin Greaves! En dag med klasseromsundervisning med litt oceanografi, og hvordan korallrev dannes, lever - og skades (kortversjonen). Vi har også lært endel type koraller som er typiske for Karibien, og lært å gjenkjenne et friskt korallrev og et som er under angrep av sykdom eller bleking. OK - vi sliter litt med latinen alle mann - men kommer nok til å lære noen arter ihvertfall.
Robin Greaves demonstrerer
Den praktiske delen av kurset foregikk på revet utenfor Tulum i rimelig røff sjø. Men like blid! Vi  fikk sett hvordan man kartlegger et område.
Man legger ut et målebånd, og noterer hva som finnes der langs båndet. Tilstanden på koraller noteres. Å jess  - vi kjente igjen noen av våre nye venner - og fikk med oss at en av dem var syke:-(
Hvis sjøen stilner skal vi ut i havet og jobbe mer med kartlegging. De Latinske navnene på korallene under kommer  etterhvert;-)
Syk korall - Yellow band desease.

Nærbilde av frisk korall

De siste dagene  har det vært guidet  caverndykking og en tur til Maya ruinene i Chitzen Itza og Coba, og nå er gjengen i gang med cavernkurs. Vi later oss ikke på tur!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar